Megjegyzés
A jelszót email-ben küldjük el.
Kérjük, adja meg felhasználónevét vagy e-mail címét. Ön kapni fog egy linket e-mailben amiben létrehozhat egy új jelszót.
Mégse
Online filmek ingyen
loading...
WEB-Rip HUN A néma forradalom
A hiba jelentése

A néma forradalom

The Silent Revolution    

PG 111 min DrámaTörténelmi

7.6
IMDB: 7.6/10 620 Szavazat:

, , , , , ,

N/A

Germany

5052

A hiba jelentése

A néma forradalom:

Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956-os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt.

A néma forradalom
A néma forradalom
A néma forradalom
A néma forradalom
No links available
No downloads available

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 hozzászólás

  1. Fodor Veronika szerint:

    WOW!!!Elismerésem a filmért a szereplőknek és a készítőknek!

  2. Dexter szerint:

    Remek film! Jó ritmusban feltárt megdöbbentő összefüggések. Értékeket magasan az érzelmek fölé helyezi. Az igazgató utolsó kérdésére válaszolva (Mi hasznuk van ebből a magyaroknak?): Bár én akkor nem éltem, de személy szerint köszönöm, hogy akkor, diákként kiálltatok mellettünk. Így, 62 év távlatából hátborzongató, hogy ez csak most került felszínre. Köszönöm, köszönjük!

Támogatás!

Ha tetszett a film és elismernéd a munkánkat ,hívj meg minket egy kávéra.

Filmajánló